Veilig fietsen tussen Oostwinkel en Zomergem

Gemeente Lievegem verbetert het fietscomfort op het traject tussen Oostwinkel en Zomergem. Een – grotendeels – afgescheiden dubbelrichtingsfietspad en enkele kleinere ingrepen moeten de verkeersveiligheid vergroten. Een eerste ontwerp wordt voorgesteld aan inwoners en adviesraden.

 

Enkele jaren geleden werd het eerste deel van de weg tussen Oostwinkel en Zomergem al voorzien van een dubbelrichtingspad over een afstand van ruim 1.200 meter tussen Ronsele en Zomergem. Het aansluitende deel tot in Oostwinkel is in slechte staat, waardoor een verbetering van de fietsvoorzieningen langs dit tracé noodzakelijk is.

Belangrijke fietsas

Het traject tussen Oostwinkel en Zomergem is een belangrijke fietsas die een veilige en comfortabele fietsinfrastructuur verdient. Daarom voorziet de gemeente een dubbelrichtingsfietspad dat – waar mogelijk – van de rijweg is gescheiden door een gracht. Om een fietsvriendelijke doortocht door Oostwinkel mogelijk te maken, wordt een conceptstudie opgemaakt.

 

Naast een nieuw fietspad plant Lievegem ook een aantal ingrepen die de verkeersveiligheid voor alle weggebruikers moeten verhogen. Zo wordt het verkeersplateau aan het kruispunt Langestraat-Leischoot heraangelegd, wordt de openbare verlichting gemoderniseerd, kunnen er één of meerdere snelheidsremmers geïnstalleerd worden en worden de gebarsten of gebroken betonvakken op de rijbaan vervangen. Ook de bushaltes worden opgewaardeerd zodat dit uitnodigende wachtplaatsen worden voor busreizigers.

Infomoment

Het college keurde een eerste ontwerp goed en legt dit nu voor aan de inwoners en adviesraden. Hiervoor wordt op 18 januari (20.00 uur) een digitaal infomoment georganiseerd waar de planning uitgebreid worden toegelicht en er ruimte is voor vragen en suggesties.

 

Klik hier voor meer informatie.

Team communicatie
30 Dec 2021
Geef jouw opmerking

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.